****************************

 


 

PYSZNE SPECJAŁY

Sekcja kulinarna naszego Uniwersytetu zaprosiła wszystkich studentów na wspólne spotkanie do Domu Ludowego w Rudnikach 30 maja 2017 roku/wtorek/na zakończenie swoich zajęć w tym roku akademickim.

 

 

Koleżanki „adeptki sztuki kulinarnej″ pod kierunkiem instruktorki pani Joanny Koniecznej zaprezentować swoje umiejętności.

 

 

Cóż to był za dzień: najpierw burza i ulewa, potem brak prądu, nic nie zapowiadało udanego spotkania.

 

 

Ale to żadna przeszkoda dla naszych koleżanek, które zaprezentowały nam niesamowite menu: na początek zupa krem ze szparagów z grzanką czosnkową,

 

 

potem szły szaszłyki z indyka i kiełbaska z rusztu i sałatka „a la grecka” z granatem (nie tym wybuchowym),

 

 

a na koniec niezliczona ilość ciast. bab i innych wypieków z kawą lub herbatą i nie tylko… .

 

 

O oprawę muzyczną naszej biesiady zadbały koleżanki z sekcji, koleżanki z zespołu „Rudniczoki”, pan Ireneusz Dolata, który grał na akordeonie,

 

 

a mechaniczną muzykę nadzorował kolega Adam Gola.

 

 

 

Dużo starań włożyła starościna sekcji Elżbieta Komorowska, Krystyna Fertig i wszystkie koleżanki bez wyjątku.

 

 

Zabawa była przednia i niech żałują Ci co z nami się nie bawili.

 

malzam

Najnowsze

Popularne

Ten serwis korzysta z plików cookies. Informacje zawarte w cookies wykorzystujemy m.in. w celach statystycznych, funkcjonalnych oraz dostosowania strony do indywidualnych potrzeb użytkownika. Dalsze korzystanie z serwisu oznacza, że zgadzasz się na ich zapisanie w pamięci Twojego urządzenia. Możesz samodzielnie zarządzać cookies zmieniając odpowiednio ustawienia w Twojej przeglądarce. Szczegółowe informacje w Polityce ochrony prywatności. polityka prywatnosci.

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk